Goede software beschermd je tegen online gevaren

Virussen, computerwormen, en andere malware. We hebben er allemaal wel eens van gehoord en misschien heb je er zelf wel eens nare ervaringen mee gehad. Je gaat per ongeluk naar een onveilige site en voor je het weet is je computer geïnfecteerd met vervelende bestanden die je niet zelf kunt opspeuren. En het stomme is dat die onveilige sites vaak niet te herkennen zijn. Het kan in het ergste geval zelfs de site van een bank zijn. Om je beschermen tegen dit soort online gevaren heb je een goed werkend antivirus programma nodig. Voor zoiets wil je natuurlijk niet teveel geld betalen. Gelukkig is een goedkope antivirus gemakkelijk gedownload en geïnstalleerd. De centrale vraag is natuurlijk wel: welk programma kun je het beste aanschaffen?

 

beste software

Een goedkoop antivirusprogramma die goed werkt

Als je een goedkope antivirus hebt gevonden, hoop je natuurlijk wel dat het een goede aankoop is. Daarom kun je kijken naar verschillende kenmerken en specificaties, om er achter te komen of het programma aan jouw wensen voldoet. Ten eerste moet een virusscanner natuurlijk datgene doen waar zijn naam voor staat: je computer controleren op vervelende bestanden en als het goed is deze ook verwijderen. De ene antivirus is de andere niet en er is nogal wat verschil in het percentage virussen dat een antivirus programma kan detecteren. Ten tweede moet een virusscanner je helpen met je computer veilig en beschermd te houden. Denk hierbij aan meldingen die het geeft wanneer je op internet verkeerde sites bezoekt, of op het punt staat een besmet programma te downloaden. Een goed werkende antivirus is belangrijk, anders heb je er nog steeds niks aan. Wil jij nog meer goede keuzes maken? http://www.besteconsumentenkoop.nl/

Een goedkope antivirus die sowieso goed is en door veel mensen wordt gebruikt is die van McAfee. McAfee is een onderdeel van Intel, een bedrijf dat je kent van zijn goede achtergrond op het gebied van computers en andere technologie. Met deze virusscanner heb je voor een paar tientjes per jaar een goed product in huis dat garant staat voor een goede bescherming. Doordat je het kunt installeren op een onbeperkt aantal apparaten, betaal je per apparaat al helemaal weinig. Het AntiVirus Plus pakket levert een goede bescherming tegen virussen, maar ook tegen phishing. Zo heet het wanneer mensen proberen om je persoonlijke gegevens te achterhalen via listige mailtjes. Met McAfee ben je beschermd tegen deze gevaren en andere malware. Je privacy wordt tevens gewaarborgd door de beste software.

De beste internet security software van Bitdefender

Een andere goedkope antivirus die hoge ogen gooit op het gebied van internet security is Bitdefender. Deze antivirus is speciaal ontwikkeld voor een diverse doelgroep. Of je nu een beginnend computergebruiker bent, een social media goeroe, of een fanatiek gamer, Bitdefender software heeft voor jou de oplossing. Met het Antivirus Plus pakket van Bitdefender ben je uitstekend beschermd tegen online dreigingen. De software is uitgerust met slimme kunstmatige intelligentie, waardoor het constant wordt bijgewerkt met actuele kennis. Weet je nog niet zeker of je deze antivirus wil gaan aanschaffen? Start dan eerst een proefperiode van 30 dagen en je zult zien dat je helemaal overtuigd wordt. Lees ook reviews op deze site: http://www.besteantivirussoftware.com/

 

Nu combineert een goedkope software het beste van twee werelden: een goede betaalbaarheid en een goede kwaliteit. Maar waarom zou je überhaupt betalen als het ook gratis kan? Er zijn op internet verscheidene programma’s te vinden die je met gemak kunt downloaden en installeren. Hoewel deze programma’s vaak niet met de meest uitgebreide functionaliteiten zijn uitgerust, doen ze zeker niet onder voor betaalde software. Ze beschermen je net zo goed tegen virussen en malware. Overweeg dus ook eens om voor gratis antivirus programma’s te gaan.

De top 10 virusscanners zie je hier

goede keus

Als je bij dit lijstje bent terechtgekomen is dat waarschijnlijk om een van deze twee redenen: of je wilt voorkomen dat er een virus op je computer komt, of je hebt een virus waar je vanaf wilt. In beide gevallen zit je hier goed. Hier zie je namelijk de top 10 virusscanners van dit moment. Niet alleen worden hiermee virussen opgespoord, maar ook onschadelijk gemaakt. En aangezien voorkomen beter dan genezen is, zorgen deze antivirus programma’s er ook nog eens voor dat je sowieso minder in aanraking komt met virussen. Ze laten namelijk op tijd weten wanneer jij het risico loopt op besmetting door op een link te klikken. De top 10 virusscanners die je hier vindt staat overigens in willekeurige volgorde. Natuurlijk zijn er sommige beter dan andere, maar het gaat er hier vooral om dat je bekend raakt met de mogelijkheden.

De bekendste antivirus software op een rijtje

Norton en McAfee. Dat zijn zo ongeveer de bekendste antivirus programma’s. Je hebt vast er vast wel eens van gehoord. Of je kent iemand die een van deze programma’s gebruikt. Allereerst Norton: dit is een product van het bedrijf Symantec. Voor ongeveer 30 euro bestel je bij Norton het standaard antivirus pakket. Hiermee ben je niet alleen beveiligd tegen bestaande malware, maar heb je ook bescherming voor virussen die nog ontwikkeld moeten worden. En als je een virus hebt dat Norton niet kan verwijderen, krijg je je geld terug. Wat betreft online security doet ook McAfee het goed. Dit onderdeel van Intel levert uitgebreide pakketten voor totale veiligheid.

Gratis software beveiliging met Avira, Avast, AVG of Panda

Op het gebied van gratis antivirus programma’s zit je goed bij een van deze software oplossingen. Je zult het misschien niet geloven, maar over het algemeen is een gratis antivirus programma even effectief als een betaalde. Als er eentje bovenaan de top 10 virusscanners zou moeten staan, dan is dat waarschijnlijk Avira. Natuurlijk krijg je met gratis software niet alle mogelijke functionaliteiten, maar diegene die je echt nodig hebt zijn in de software inbegrepen. En het fijne is, je merkt amper dat de programma’s actief zijn. Avira, Avast en Panda werken bovendien via een cloud systeem, waardoor de kennis over bestaande virussen constant wordt bijgewerkt. Een voordeel van de gratis scanner van Panda is bijvoorbeeld weer dat koppelingen op het internet en social media goed worden gescand. Als je liever voor een uitgebreidere antivirus gaat, hebben deze bedrijven overigens ook vaak een betaalde versie in huis. Meer gratis software: http://www.lancelots.nl/forum/showthread.php?t=7084

virusscannerVirussen te slim af zijn met Kaspersky en Bitdefender programma’s

In de top 10 virusscanners vind je ook de producten van Kaspersky en Bitdefender. Dit zijn misschien wat minder bekende antivirus programma’s, maar dat wil niet zeggen dat ze minder betrouwbaar zijn. Integendeel, Bitdefender wordt vaak genoemd als een van de modernste virusscanners, mede dankzij de vooruitstrevende technologie die er voor wordt gebruikt. Ook Kaspersky biedt een goede beveiliging, zonder dat de snelheid van je computer er onder lijdt.

Ook met Malwarebytes en Webroot software zit je goed

Om de top 10 virusscanners af te maken: Malwarebytes en Webroot. Webroot is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat vooruitstrevende antivirus programma’s maakt. Hun software is zo makkelijk in gebruik dat je er na installatie helemaal niet meer naar om hoeft te kijken. En het mooie is, als je na 70 dagen niet tevreden bent, krijg je je geld terug. Hoewel dat waarschijnlijk niet voorkomt. Webroot heeft zijn zaken goed voor elkaar en dat merk je als hun software aanschaft. Malwarebytes is ten slotte een beetje de vreemde eend in de bijt. Deze software verschilt van andere programma’s aangezien het een grondigere aanpak van malware heeft. Niet alleen virussen dus. Welk van deze 10 programma’s je ook kiest, je pc zal er in ieder geval een stuk veiliger door zijn. Meer software? Kijk een op: http://software.startpagina.nl/