AVG Antivirus Free updaten

avg

AVG Antivirus Free introduceert regelmatig nieuwe programmaversies, die je als gebruiker van de software nodig hebt om de software op de juiste manier te laten introduceren. Is er voor AVG een nieuwe update beschikbaar, dan krijg je hier als gebruiker een melding van in de vorm van een pop-up op je bureaublad. Klik je op deze pop-up, dan kun je jouw bestaande versie van AVG Antivirus Free direct bijwerken naar de nieuwste versie. En omdat de updates in de meeste gevallen van toepassing zijn op de gehele bescherming die AVG biedt, is het zeker aan te raden om niet te lang te wachten met de update.

Krijg je een pop-up dat er een nieuwe versie van AVG is, dan kun je deze nieuwe versie eenvoudig installeren door op de knop met de tekst ‘Nu bijwerken’ te klikken. Je hebt tevens de mogelijkheid om te kiezen voor de optie ‘Later’, maar dit wordt niet aangeraden. Kies je wel voor deze optie, dan krijg je de melding van de nieuwe update weer als je jouw computer opstart.

Hoe werkt het bijwerken van AVG Antivirus Free?

Het bijwerken van AVG Antivirus Free is erg eenvoudig, maar als je dit nog nooit gedaan hebt kan het voorkomen dat je niet goed weet wat je moet doen. Om jou te helpen bij het bijwerken van de software zodat dit op de juiste manier gebeurt, lees je in onderstaand stappenplan welke stappen je moet volgen voor het updaten van de software van AVG Antivirus Free.

Stap 1: klik op de knop ‘Nu bijwerken’. Er verschijnt nu een melding van het gebruikersaccountbeheer. Klik op ‘Ja’ om verder te gaan met het bijwerken van de software.

Stap 2: heb je op ‘Ja’ geklikt, dan worden er diverse intallatiebestanden gedownload. Is het downloaden na enkele minuten gereed, dan krijg je in het volgende scherm diverse opties te zien. Selecteer nu het beveiligingsproduct van AVG. Hier staat standaard de optie ‘Ultieme bescherming’ geselecteerd, maar je kunt ook de gratis virusscanner selecteren door te kiezen voor de optie ‘Basisbescherming’. Heb je het gewenste product gekozen, dan klik je op ‘Volgende’.

Stap 3: als je op ‘Volgende’ hebt geklikt, worden de nieuwe updates direct geïnstalleerd. Dit kan enkele minuten duren. Als de installatie gereed is, klik je op de knop ‘Opnieuw opstarten’ om jouw computer opnieuw op te starten en de installatie op deze manier te voltooien.